Cicocolata de casa sau batonul copilariei
Ciocolata de casa cu stafide si merisoare.
Ingrediente:
250 g lapte praf integral
125 g unt gras
100 ml apa
40 g cacao
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
60 g merisoare uscate
30g stafide
1 varf cutit sare
Mod de preparare:
Zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa se pun intr-un vas. Le lasam pret de 1 minut sa se imprieteneasca dupa care le punem pe foc mediu si amestecam pana se topeste complet zaharul.
Cand observam ca s-a format o spuma alba la suprafata, numaram 5 minute, nu mai mult, si stingem focul.
Imediat adaugam untul topit partial si amestecam pana cand este complet incorporat in siropul de zahar
Amestecam laptele praf cu cacaua si le cernem.
Aduagam treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si amestecam continuu in timp ce il adaugam, trebuie sa ne miscam destul de rapid pentru ca cicolata are tendinta sa se intareasca. Adaugam nucile, alunele si stafidele si amestecam cu o lingura de lemn .Tapetam forma cu folie de plastic alimentara punem foaie de napolitana t6aiata la dimensiunile tavii si adaugam ciocolata.
O nivelam frumos, o acoperim cu o alta foaie de napolitana si o lasam la rece intr-un loc racoros, dar nu in frigider.
10 cu felicitări, altceva n-am ce zice! ☺
RăspundețiȘtergere