Cicocolata de casa sau batonul copilariei




Ciocolata de casa cu stafide si merisoare.

Ingrediente:

250 g lapte praf integral
125 g unt gras
100 ml apa
40 g cacao
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
60 g merisoare uscate
30g stafide

1 varf cutit sare

Mod de preparare:

Zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa se pun intr-un vas. Le lasam pret de 1 minut sa se imprieteneasca dupa care le punem pe foc mediu si amestecam pana se topeste complet zaharul.
 Cand observam ca s-a format o spuma alba la suprafata, numaram 5 minute, nu mai mult, si stingem focul.
Imediat adaugam untul topit partial si amestecam pana cand este complet incorporat in siropul de zahar
Amestecam laptele praf cu cacaua si le cernem.
 Aduagam treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si  amestecam continuu in timp ce il adaugam, trebuie sa ne miscam destul de rapid pentru ca cicolata are tendinta sa se intareasca. Adaugam nucile, alunele si stafidele si amestecam cu o lingura de lemn .Tapetam forma cu folie de plastic alimentara  punem foaie de napolitana t6aiata la dimensiunile tavii si adaugam ciocolata.
 O nivelam frumos, o acoperim cu o alta foaie de napolitana si o lasam la rece intr-un loc racoros, dar nu in frigider.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare