Dulceata de cirese cu zahar gelifiant
Ingrediente:
1 kg cirese fara samburi
1 kg zahar gelifiant
2-3 lamai pentru zeama.
Mod de preparare:
- Punem fructele intr-un vas cu apa si le lasam 10-15 minute pentru a indeparta eventualele insecte.
- Scoatem samburii cireselor.
- Intr-un vas cu un fund mai gros punem ciresele si stoarcem zeama de la 2-3 lamai, depinde de marimea lor.
- Adaugam si zaharul si amestecam usor.
- Punem vasul pe foc, la foc potrivit si lasam sa fiarba.
- Din momentul in care incepe sa clocoteasca mai lasam sa fiarba maxim 10 minute.
- In timp ce fierbe, se formeaza o spuma pe toata suprafata dulcetii si trebuie indepartata cu o spumiera.
- Trebuie sa avem borcanele pregatite(spalate si strerilizate) si vom pune dulceata calduta in ele.
- Infiletam capacele si le asezam cu gura in jos.
- Se pastreaza in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************