duminică, 14 iunie 2015

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant


Ingrediente:
1 kg cirese fara samburi
1 kg zahar gelifiant
2-3 lamai pentru zeama.



Mod de preparare:
  1. Punem fructele intr-un vas cu apa si le lasam 10-15 minute pentru a indeparta eventualele insecte.
  2. Scoatem samburii cireselor.
  3. Intr-un vas cu un fund mai gros punem ciresele si stoarcem zeama de la 2-3 lamai, depinde de marimea lor.
  4. Adaugam si zaharul si amestecam usor.
  5. Punem vasul pe foc, la foc potrivit si lasam sa fiarba.
  6. Din momentul in care incepe sa clocoteasca mai lasam sa fiarba maxim 10 minute.
  7. In timp ce fierbe, se formeaza o spuma pe toata suprafata dulcetii si trebuie indepartata cu o spumiera.
  8. Trebuie sa avem borcanele pregatite(spalate si strerilizate) si vom pune dulceata calduta in ele.
  9. Infiletam capacele si le asezam cu gura in jos.
  10. Se pastreaza in camara.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************