Macarons cu crema de ciocolată


Ingrediente:

 3 albusuri la temperatura camerei
 50 gr. zahar tos
 200 gr. zahar pudra
 120 gr. faina de migdale.

 Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 150grade.
Batem albusurile cu un praf de sare pana devin lucioase si seamana cu o bezea si adaugam zaharul tos si mai mixam 10 minute.. sau pana obtinem o bezea tare care sa formeze varfuri pe paleta de la mixer.
Adaugam colorant alimentar si mixam pana se imbina culoarea in bezea.
cernem faina de migdale impreuna cu zaharul pudra si adaugam  mixul de faina cu zahar in bezea in doua transe. si amestecam cu o spatul cu miscari largi de sus in jos  de cel putin 65 max 75 ori.
Punem bezeaua intr-un posh echipat cu dui rotund si spritam bezeaua(tineti posul deasupra si apasati ) pe hartie de copt.
 NU le inghesuim pentru ca ele vor creste putin la copt. 
 Batem tava cu macaronsi de masa ca sa iasa bulele de aer, facem asta de 2-3 ori.
 Lasam macaronsii in tava la temperatura camerei pentru 30 min. 
 Coacem pentru 20 min, nici  ai mult nici mai putin.
 Dupa ce am scos tava  din cuptor lasam la temperatura camerei 10-15 min .

Tips-uri:
Toate ustensilele trebuie degresate foarte bine si sterse cu servetele de bucatarie.
Sa nu avem nici o urma de galbenus in albus.
Zaharul pudra musai cumparat.


Crema:

200ml smantana pentru frisca
150g ciocolata amaruie


Mod de preparare:

Incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbere si o turnam peste ciocolata.
Lasam 2 minute sa se imprieteneasca dupa care amestecam pana se incorporeaza.
Lasam sa ajunga la temperatura camerei si dam la frigider pentru 30 de minute dupa care mixam usor.
Umplem macarons-ii si ii pastram la rece pana la servire.
x

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare