Inghetata de ciocolata cu stafide si rom
"Deliciosenia" asta de inghetata a fost propusa de Cosmin in cadrul provocarii Bucatarul Curajos.
Reteta originala o gasiti aici.
Mod de preparare:
- Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele.
- Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca.
Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare. - Adaugam ouale batute peste amestecul de lapte si frisca si punem foc mic amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase putin dar fara sa clocoteasca.
- Se raceste scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa care o racim la frigider si in final o bagam la congelator, nu inainte de a o amesteca cu stafindele inmuiate in esenta de rom.
- NU trebuie sa uitam ca la fiecare 30 de minute scoatem inghetata din congelator si o amestecam f bine.
- Este gata dupa 3 ore de stat in congelator.
- Este delicioasa.
Am citit , recitit , rerecitit si mi-am zis ,,hai , s-o fac daca tot mi-a adus laptarul , lapticul proaspat" , dar ... ingredientul cheie , ia-l de unde nu-i ... ciocolata , unde-i ciocolata , Mishuleeee ???
RăspundețiȘtergereSi ma hotarasem sa fac reteta tripla , poate m-oi satura si eu de inghetata .
Astept lamuriri ...
Diana, imi cer scuze si iti multumesc mult ca esti atenta la detalii. Cred ca ar fi cazul sa ma adun si sa fac lucrurile bine. Din pacate tatal meu a fost internat si nu prea mi-a stat gandul la retete. Am modificat reteta si in plus am pus si linkul pentru reteta originala, unde este explicata foarte bine.
ȘtergereMihaela , ms frumos ... se mai intampla ; asa sunt eu , as zice tipicara ... daca m-am abonat la un blog si citesc trimiterea , o fac pe indelete , daca nu ma preocupa postarea , nu citesc decat daca am timp in exces .Mi-a sosit pe mail si reteta de la Pansy , unde am depistat ingredientul misterios .
RăspundețiȘtergereSanatate multa tatalui tau si te astept cu noi postari .