marți, 30 iulie 2013

Inghetata de ciocolata cu stafide si rom


"Deliciosenia" asta de inghetata a fost propusa de Cosmin in cadrul provocarii Bucatarul Curajos.
Reteta originala o gasiti aici.


              
  • 250 ml smantana dulce de frisca proaspata 
  • 250 ml de lapte
  • 125g ciocolata amaruie
  • 3 galbenusuri de oua de casa
  • 100 g. de zahar
  • esenta de rom
  • stafide.


  • Mod de preparare:
    1.  Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele.
    2. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca.
      Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare.
    3. Adaugam ouale batute peste amestecul de lapte si frisca si punem foc mic amestecand continuu pana cand  incepe sa se ingroase putin dar fara sa clocoteasca.
    4. Se raceste scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa care o racim la frigider si in final o bagam la congelator, nu inainte de a o amesteca cu stafindele inmuiate in esenta de rom. 
    5. NU  trebuie sa uitam ca la fiecare 30 de minute scoatem inghetata din congelator si o amestecam f bine.
    6. Este gata dupa 3 ore de stat in congelator.
    7. Este delicioasa.

    3 comentarii:

    1. Am citit , recitit , rerecitit si mi-am zis ,,hai , s-o fac daca tot mi-a adus laptarul , lapticul proaspat" , dar ... ingredientul cheie , ia-l de unde nu-i ... ciocolata , unde-i ciocolata , Mishuleeee ???
      Si ma hotarasem sa fac reteta tripla , poate m-oi satura si eu de inghetata .
      Astept lamuriri ...

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Diana, imi cer scuze si iti multumesc mult ca esti atenta la detalii. Cred ca ar fi cazul sa ma adun si sa fac lucrurile bine. Din pacate tatal meu a fost internat si nu prea mi-a stat gandul la retete. Am modificat reteta si in plus am pus si linkul pentru reteta originala, unde este explicata foarte bine.

        Ștergere
    2. Mihaela , ms frumos ... se mai intampla ; asa sunt eu , as zice tipicara ... daca m-am abonat la un blog si citesc trimiterea , o fac pe indelete , daca nu ma preocupa postarea , nu citesc decat daca am timp in exces .Mi-a sosit pe mail si reteta de la Pansy , unde am depistat ingredientul misterios .
      Sanatate multa tatalui tau si te astept cu noi postari .

      RăspundețiȘtergere

    Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


    ******************************************************************************************************************************************************************

    Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




    ***********************************************************************************