Salata de cus-cus cu peste afumat
- 250 g cuscus
- 250 g peste afumat
- 4 fire ceapa verde
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- o legatura marar
- ulei, sare si piper
Mod de preparare:
- Fierbem cuscus-ul conform instructiulilor de pe pachet.
- Spalam si curatam legumele , morcovul il dam pe razatoare, taiem ardeiul cubulete iar ceapa verde o taiem rondele mai mari.
- Punem intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei( de masline ar fi de preferat) si adaugam legumele.
- le lasam sa se inmoaie , adaugam cuscus-ul si catava linguri de apa in care a fiert si le lasam sa fiarba max 10 minute(acoperim tigaia cu un capac).
- Adaugam pestele afumat taiat marunt,dar curatat de piele si oase, si mai lasam la foc inca 5 minute.
- Potrivim de sare si piper si adaugam mararul tocat fin.
- Se poate servi calda cat si rece.
A fost cam a treia oara in viata cand am mancat peste afumat, si prima oara cand m-am gandit ca e foarte gustos si ar trebui sa-l consum mai des. O reteta care sigur merita repetata.
RăspundețiȘtergere