Placinta cu dovleac
Ingrediente:
- 250 gr unt
- 10 linguri apa rece
- 500g faina
- un praf de copt
- ½ lingurita de sare
- 4 linguri de zahar
- zeama de la o lamaie
- dovleac
- zahar
Mod de preparare:
- Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie
- Separat se amesteca faina cu untul, zaharul si praful de copt
- Amestecam cele doua compozitii si le framantam pana se omogenizeaza.
- Impartim aluatul in doua parti egale si le dam la rece pentru cel putin 1 ora.
- Intre timp curatam si razuim dovleacul pe razatoarea mare..
- Dovleacul se pune intr-o cratita in care am topit o lingura de unt/margarina sau chiar si ulei.
- Il lasam pe foc pana nu mai are nici un pic de zeama.
- Dupa ce se raceste presaram scortisoara.
- Intindem foile de aluat.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem prima foaie.
- Adaugam compozitia si punem si cea de-a doua foaie.
- Bagam tava in cuptorul incins si o lasam pana se rumeneste.
Placinta asta are gust de toamna...foarte buna!
RăspundețiȘtergere