vineri, 23 noiembrie 2012

Placinta cu dovleac





Ingrediente:
  • 250 gr unt
  • 10 linguri apa rece
  • 500g  faina
  • un praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • dovleac
  • zahar



Mod de preparare:
  1. Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie
  2. Separat se amesteca faina cu untul, zaharul si praful de copt
  3. Amestecam cele doua compozitii si le framantam pana se omogenizeaza.
  4. Impartim aluatul in doua parti egale si le dam la rece pentru cel putin 1 ora.
  5. Intre timp curatam si  razuim  dovleacul pe razatoarea mare..
  6. Dovleacul se pune intr-o cratita in care am topit o lingura de unt/margarina sau chiar si ulei.
  7. Il lasam pe foc pana nu mai are nici un pic de zeama.
  8. Dupa ce se raceste presaram scortisoara.
  9. Intindem foile de aluat.
  10. Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem prima foaie.
  11. Adaugam compozitia si punem si cea de-a doua foaie.
  12. Bagam tava in cuptorul incins si o lasam pana se rumeneste.

Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************