Prajitura Raffaello



Ingrediente:


  • Blat:
                      6 albusuri
                     200 gr zahar pudra
                      2 plicuri zahar vanilat   
                     100 gr de faina de grau
                     100 gr nuca de cocos.


  • Crema:      

                     6 galbenusuri
                     40 gr budinca de vanilie(1 plic)
                     400 ml lapte 
                     250 gr zahar pudra
                     2plicuri zahar vanilat
                     250 gr unt
                     150 gr zahar pudra.

Pentru decor folosim 30g fulgi de nuca de cocos si ciocolata alba razuita.



Mod de preparare:


   
Batem albusurile spuma cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat.
Incorporam faina amestecata cu nuca de cocos si omogenizam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o nivelam .
Coacem blatul in cuptorul incins la 180grade pentru aproximativ 20 de minute.
O lasam sa se raceasca pe un gratar si in timpul asta pregatim crema.

Mixam glabenusurile cu praful de budinca si cu zaharul pudra si cel vanilat intr-o cratita.
Adaugam si laptele si amestecam bine.
Punem cratita la foc mic si amestecam tot timpul pana obtinem o crema densa.
Luam de pe foc si lasam la racit la temperatura camerei.
Batem untul moale cu restul de zahar pudra. Adaugam budinca racita si mixam bine.
Intindem crema uniform  peste blat.
Decoram cu ciocolata alba razuita si cu nuca de cocos. 
Inainte de a o portiona o dam la rece pentru minim 2 ore.



Comentarii

Postări populare