Chiftelute de cartofi
Ingrediente
1 kg de cartofi2 oua
2 cepe
10 linguri de faina (3 linguri pentru compozitie, 7 linguri pentru formarea chiftelutelor )
sare si piper dupa gust
20 ml ulei pentru prajit ceapa,
200 ml ulei pentru prajit chiftelutele.
Mod de preparare
- Ceapa se curata, se spala, se taie marunt , apoi se caleste in 20 ml ulei.
- Cartofii se spala, se pun la fiert. Se scurg de apa , se racesc, se curata de coaja si se paseaza.
- Intr-un bol se pune ceapa si uleiul de la prajit, cartofii pasati, ouale, faina , sare si piper dupa gust.
- Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
- Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti.
- Se servesc calde sau reci cu sos de usturoi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************