Chiftelute de cartofi










Ingrediente

1  kg de cartofi
 2 oua
 2 cepe
 10  linguri de faina (3 linguri pentru compozitie, 7 linguri pentru formarea chiftelutelor  )
 sare si piper dupa gust
 20 ml ulei pentru prajit ceapa,
200 ml ulei pentru prajit chiftelutele.


Mod de preparare


  1. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt , apoi se caleste in 20 ml ulei.
  1. Cartofii se spala, se pun la fiert.  Se scurg de apa , se racesc, se curata de coaja si se paseaza.
  1. Intr-un bol se pune ceapa  si uleiul  de la prajit, cartofii pasati, ouale, faina , sare si piper dupa gust.
  1. Se amesteca bine pana obtinem  o compozitie omogena.
  1. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, rumenindu-se pe ambele parti.
  1. Se servesc calde sau reci cu sos de usturoi.



Comentarii

Postări populare