Cheesecake
- Crema:
500g mascarpone
300g iaurt grecesc
400ml frisca lichida
150g zahar pudra
1 plic de intaritor de frisca
450ml lapte
Vanilie
3 plicuri gelatina Dr Oetker
450g biscuiti cu lapte sau digestivi
200g unt topit
Putina scortisoara
- Blat:
450g biscuiti cu lapte sau digestivi
200g unt topit,
Putina scortisoara
- Jeleu:
300ml apa,
2 linguri de
zahar
1 plic gelatina.
Mod de preparare:
Macinam biscuitii si ii amestecam cu
untul topit.
Ii presam intr-o tava cu fundul
detasabil si dam tava la rece pentru 30 de min.
Hidratam gelatina in 300 din cei
450ml lapte pentru 10 min.
Dupa cele 10 minute incalzim usor
laptele la microunde sau pe aragaz.
Intr-un castron punem mascarponele,
iaurtul, zaharul, frisca, cei 150ml de lapte ramasi, vanilia si intaritorul de
frisca. Mixam bine la viteza mare. Adaugam si laptele cu gelatina si amestecam.
Rasturnam compozitia peste biscuitii
presati si dam la rece 2 ore.
Pregatim jeleul.
Punem intr-o cratita fructele apa si
zaharul si le lasam sa clocoteasca. Stingem focul. Le lasam sa se raceasca si le amestecam cu un plic de gelatina. Lasam la hidratat 10 min, dupa care incalzim
la microunde sau pe aragaz, fara sa clocotim.
Lasam sa se raceasca si punem
lingura cu lingura peste prajitura.
Dam iar la rece, pentru minim 30 de minute.
Dam iar la rece, pentru minim 30 de minute.
Wow! As da oricât pe o porție! Super, nu dezamagesti! 🌸
RăspundețiȘtergereMultumesc!😊
Ștergere