Cheesecake





Ingrediente:


  • Crema:
500g mascarpone
300g iaurt grecesc
400ml frisca lichida
150g zahar pudra
1 plic de intaritor de frisca
450ml lapte
Vanilie
3 plicuri gelatina Dr Oetker
450g biscuiti cu lapte sau digestivi
200g unt topit

Putina scortisoara




  • Blat:
450g biscuiti cu lapte sau digestivi
200g unt topit,
Putina scortisoara


  • Jeleu:
500g fructe,
300ml apa,
 2 linguri de zahar
1 plic gelatina.







Mod de preparare:

Macinam biscuitii si ii amestecam cu untul topit.
Ii presam intr-o tava cu fundul detasabil si  dam tava la rece pentru 30 de min.
Hidratam gelatina in 300 din cei 450ml lapte pentru 10 min.
Dupa cele 10 minute incalzim usor laptele la microunde sau pe aragaz.
Intr-un castron punem mascarponele, iaurtul, zaharul, frisca, cei 150ml de lapte ramasi, vanilia si intaritorul de frisca. Mixam bine la viteza mare. Adaugam si laptele cu gelatina si amestecam.

Rasturnam compozitia peste biscuitii presati si dam la rece 2 ore.

Pregatim jeleul.
Punem intr-o cratita fructele apa si zaharul si le lasam sa clocoteasca. Stingem focul. Le lasam sa se raceasca  si le amestecam  cu un plic de gelatina. Lasam  la hidratat 10 min, dupa care incalzim la microunde sau pe aragaz, fara sa clocotim.

Lasam sa se raceasca si punem lingura cu lingura peste prajitura.
Dam iar la rece, pentru minim 30 de minute.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare