Bors de cocos/gaina cu taitei
1/2 gaina de tara cu tot cu maruntaie.
2 cepe mari
3 morcovi
2 ardei grasi
150 g radacina de
telina
1/2 radacina de patrunjel, aproximativ 50 de grame
1/2 radacina de pastarnac
4 – 5 rosii proaspete
500- 750 ml bors acru
sau dupa gust
frunze proaspete de
patrunjel si leustean
sare
piper negru
ardei iuti, pentru servit
100g taitei lati.
Mod de preparare:
Intr-o oala punem carnea de pasare cu
5 litri de apa rece si 2 lingurite rase de sare. Lasam sa fiarba la foc
mic si indepartam spuma cand se formeaza.
Dupa ce am indepartat toata spuma, punem
capac la oala si fierbem aproximativ 2 ore sau pana carnea este moale.
Scoatem carnea intr-un vas si strecuram supa
intr.-o alta oala si o punem la fiert.
Cand incepe sa colcoteasca adaugam ceapa si
radacinoasele si le fierbem acoperite 20 de minute.
Rosiile proaspete le punem intr-o oala cu
apa clocotita cca 2 minute, apoi le curatam de pielite si le tocam cubulete ,
tot acum adaugam in supa si ardeii curatati si taiati cuburi mici.
Acoperim din nou oala cu capacul si lasam
sa fiarba inca 20 – 25 de minute, la foc mic.
La final turnam borsul clocotit separat si
mai fierbem 5-7 min, dupa care adaugam taiteii si mai lasam pe foc 3-4 minute.
Adaugam sare si piper dupa gust, carnea fiarta
si portionata dupa preferinte si asezonam cu patrunjel si leustean tocate
marunt.
Servim cu ardei iute.
Mancatorilor de ciorba nu mai trebuie sa le urezi "Pofta buna", se uita la borsul tau și vine pofta instantaneu! Bravo! ☺
RăspundețiȘtergere