Paleuri cu ciocolata



Paleuri cu ciocolata sunt umplute cu o crema aerata de ciocolata.  Sunt foarte gustoase, fragede si aspectuoase.  si in plus imi amintesc de copilarie, cand le gaseai in vitrinele cofetariilor.
Se pot pastra pana la 3 saptamani, in cutii metalice inchise etans desi va garantez ca nu ve-ti avea ce sa pastrati, or sa dispara imediat de pe platou. :)

Ingrediente:
Aluat:
  • 4 oua
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare.


Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr ciocolata neagra
Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
  1. Pregatim ganache-ul: Incalzim smatana pentru frisca fara a o clocoti.
  2.   Rasturnam frisca peste ciocolata taiata marunt.
  3. Timp de 1 minut nu ii facem absolut nimic, dupa care incepem sa o amestecam usor pana se omogenizeaza.
  4. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o punem la frigider . 
  5. inainte de a umple paleurile, mixam crema pana se deschide la culoare si devine pufoasa.
  6. Nu mixam prea mult pentru ca riscam sa se taie crema.
  7. Punem crema intr-un posh si lipim paleurile doua cate doua.
 

Aluatul:

  1.  Mixam  untul moale, la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
  2.  Adaugam  cate un ou si mixam bine.
  3.  Punem esenta de vanilie. Si faina, putin cate putin.
  4.  Mixam bine de fiecare data cand adaugam faina.
  5.  Punem compozitia intr-un posh si facem  mici gramajoare in tava, pe hartie de copt.
  6. Lasam putin loc intre ele pentru ca se vor mari putin la copt  si riscam sa se lipeasca unul de altul.
  7. Le coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 12 minute, pana se rumenesc usor pe margini.


 Decor: 

Pentru decorat topim ciocolata pe baie de abur si spritam  jumatate din paleuri, cu  ciocolata topita,faecm  niste linii subtiri in zig-zag sau cum vrem, iar pe cealalata jumatate vom pune crema de ciocolata.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare