Tort aperitiv de dovlecei
Tort aperitiv de dovlecei
- 3 dovlecei
- 3 oua
- 150g faina
- 4 rosii
- 200g maioneza/smantana/ crema de branza
- 3 catei usturoi
- 1legatura de marar
- 1 fir de ceapa verde
- Sare după gust
- Piper după gust
Mod de preparare:
- Dăm dovleceii prin răzătoare mare, presaram o lingurita rasa de sare si lasam la scurs, după care îi stoarcem puțin de apa acumulată.
- Adăugăm piperul și ouăle si amestecăm bine toate ingredientele.
- Apoi încorporăm bine făina, obținând un aluat ca pentru clătite.
- Într-o tigaie încinsă cu putin ulei prăjim clătitele pe ambele părți, pînă se rumenesc frumos.
- Le scoatem pe un prosop de bucătărie pentru a absoarbe excesul de ulei.
- Din această cantitate am obținut 6 clatite.
- Într-un bol punem maioneza/crema de branza, usturoiul pisat și mărarul tăiat mărunt și le amestecăm.
- Roșiile le spălam și le tăiem rondele.
- Asamblăm tortul .
- Fiecare blat îl ungem cu sosul pregătit și așezăm cu roșii, acoperind cu următorului blat.
- Ultimul strat la fel îl ungem cu sos și decorăm cu ceapă verde și roșii.
- Dăm tortul la frigider pentru cîteva ore înainte de servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************