Tort aperitiv de dovlecei



 Tort aperitiv de dovlecei





Ingrediente:
  • 3 dovlecei
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 4 rosii
  • 200g maioneza/smantana/ crema de branza
  • 3 catei usturoi
  • 1legatura de marar
  • 1 fir de ceapa verde
  • Sare  după gust
  • Piper  după gust 

Mod de preparare:

  1. Dăm dovleceii prin răzătoare mare, presaram o lingurita rasa de sare si lasam la scurs, după care îi stoarcem puțin de apa acumulată.
  2. Adăugăm  piperul și ouăle si amestecăm bine toate ingredientele.
  3. Apoi încorporăm bine  făina, obținând un aluat ca pentru clătite.
  4. Într-o tigaie încinsă cu putin ulei prăjim clătitele pe ambele părți, pînă se rumenesc frumos.
  5. Le scoatem pe un prosop de bucătărie pentru a absoarbe excesul de ulei.
  6.  Din această cantitate am obținut 6 clatite.
  7. Într-un bol punem maioneza/crema de branza, usturoiul pisat și mărarul tăiat mărunt și le amestecăm.
  8. Roșiile le spălam și le tăiem rondele.
  9. Asamblăm tortul .
  10.  Fiecare blat îl ungem cu sosul pregătit și așezăm cu roșii, acoperind cu următorului blat.
  11. Ultimul strat la fel îl ungem cu sos și decorăm cu ceapă verde și roșii.
  12. Dăm tortul la frigider pentru cîteva ore înainte de servire.



Comentarii

Postări populare