Tocanita de naut



Ingrediente:

  • 1 conserva de 400g naut fiert 
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de morcov ras
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei usturoi
  • 200g suc de rosii sau rosii pasate
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:

  1. Calim 2-3 minute în uleiul încins legumele taiate cubulete si morcovul dat pe razatoare, doar cât să devină ceapa translucidă .
  2. Adaugam  boabele de năut scurse de lichidul din conservă și aprox. 100 ml de apă, le lasam  să fiarbă vreo 15 minute la foc mic, acoperite cu capac.
  3. Adaugam sucul de roșii, potrivim gustul de sare, piper și cimbru uscat și se lasă să mai dea câteva clocote până scade sosul.  Amestecam din când în când să nu se lipească. .
  4. Se servește caldă sau rece, cu pătrunjel proaspăt tocat.

Comentarii

Postări populare