Pilaf cu legume

Pilaful de orez cu legume este o reteta de post rapida ce poate fi servita atat ca si  garnitura, cat si ca fel principal de mancare.

Ingrediente:

  • 1 cana de orez
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu si unul verde
  • marar
  • 50-70ml de ulei vegetal
  • 3 cani apa
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
  1. Spalam orezul bine dupa care il lasam in apa pana ii vine randul sa ajunga in cratita.
  2. Curatam, spalam si tocam legumele dupa preferinte.
  3. Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele doar dupa ce uleiul s-a incins.
  4. Calim legumele pana se inmoaie, dupa care adaugam orezul scurs bine. 
  5. Calim cateva minute si orezul impreuna cu legumele, adaugam apa in cratita si sarea.
  6. Lasam pilaful la fiert la foc mic spre mediu pana scade apa si se inmoaie orezul.
  7. daca mai este nevoie mai completam cu putina apa. 
  8. La final presaram mararul tocat si piper dupa gust.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant