Tort cu crema de branza si piersici din compot

Ingrediente:

Blat:
6 oua mari
180g zahar
180g faina
1 plic zahar vanilat  

Crema: 
500g branzica de vaci foarte bine scursa
400g smantana lichida uht
150g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 plic gelatina 
1 borcan de compot de piersici .

Mod de preparare:

Blat: 
  1. MIxam ouale cu zaharul si cu sarea pana isi tripleaza volumul. 
  2.  Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu o lingura sau paleta, cu mare grija, de jos in sus, dinspre centru spre exterior.
  3. Rasturnam compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Il nivelam usor cu o spatula.
  4. Dupa ce l-am nivelat, lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat.
  5.  Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20 –25 minute.
  6.  Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata.Oprim cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se raceasca in cuptor, aproximativ 10 minute, dupa care il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

Crema:
  1. Mixam smantana lichida pana se intareste.
  2. Inainte de asta, punem granulele de gelatina la inmuiat in putina apa. 
  3. Peste samantana batuta adaugam zaharul pudra si branzica de vaci/crema de branza si mixam pana se amesteca f bine.
  4. Adaugam zahar vanilat sau semintele de la o pastaie de vanilie.
  5. Punem bolul cu gelatina la microwave pentru 30 de secunde.
  6. Dupa ce s-au dizolvat granulele de gelatina, adaugam peste ele 2-3 linguri de smantana batuta  si omogenizam, dupa care rasturnam gelatina peste amestecul de smantana cu branzica si amestecam bine.
  7. Taiem blatul in 2, pe orizontala si il insiropam cu sucul de la compot. presaram cubulete de pierica din compot si adaugam mare parte din crema de branza.
  8. Acoperim cu celalat blat, il insiropam si folosim restul de crema de branza pentru a acoperi blaul. dam la rece 3-4 ore, dupa care ornam cu felii de piersica sau cu  orice doriti.
Pofta mare! :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant