Nectar de caise
Ingrediente:
- 1 kg caise
- 300g zahar
- 500ml apa
- o lingurita de suc de lamaie.
Mod de preparare:
- Spalam caisele cu apa rece apoi le rupem in jumatati si indepartam samburii.
- Le punem intr-o oala, le stropim cu sucul de lamaie si adaugam apa rece.
- Le lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.
- Scurgem caisele de sucul format la fierbere si le dam printr-o sita.
- In timpul asta in sucul rezultat in urma fierberii punem zaharul si lasam sa se ingroasa putin.
- Dupa ce am pasat fructele , adaugam piureul obtinut peste siropul de zahar si lasam pe foc max 3 clocote.
- Rasturnam nectarul fierbinte in sticle curate si sterilizate.
- Daca vrem sa-l pastram pentru la iarna, punem sticlele la bain-marie sau la cuptor.
- Eu am infilatat sticlele , le-am asezat intr-o tava si le-am bagat in cuptor pentru 30 de minute la 140 de grade.
- Dupa acest interval, am inchis focul cuptorului si le-am lasat pana
a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri
racoroase dar uscate.
In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************