Prajitura cu zmeura si iaurt



Ingrediente:
  • 2 oua
  • 9 linguri rase de zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 5 linguri iaurt
  • 4 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200g zmeura proaspata sau congelata(sau orice alt fruct)
  • 1 lingura zahar pudra vanilat.
Mod de preparare:
  1. Batem cu telul sau cu mixerul, ouale cu zaharul si praful de sare pana se omogenizeaza.
  2. Adaugam uleiul, iaurtul , apa minerala, aromele si faina amestecata cu praful de copt.
  3. Incingem cuptorul la 180*C cam cu 5 minute inainte de a baga prajitura in cuptor.
  4. Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia care trebuie sa arate ca o smantana mai groasa.
  5. Bagam tava in cuptor pentru 5 minute, dupa care presaram zmeura  pe toata suprafata prajiturii.
  6. Dam la cuptor pana se  rumeneste usor si trece testul scobitorii.
  7. Scoatem tava din cuptor, o lasam sa se raceasca si inainte de servire presaram zahar pudra vanilat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant