marți, 24 mai 2016

Budinca de gris cu lapte, capsuni si Green Sugar






Ingrediente:


  • 500ml lapte
  • 4 pliculete green sugar
  • 75g gris
  • 1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 250g capsuni+o lingurita de gris



Mod de preparare:

  1. Fierbem laptele cu semintele de vanilie, adaugam indulcitorul si  grisul in ploaie.
  2. Amestecam cu telul sa nu se formeze cocoloase.
  3. Il luam de pe foc cand s-a ingrosat si il lasam sa se raceasca.
  4. Adaugam eventualele arome si galbenusurile de ou si amestecam bine.
  5. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in gris.
  6. Adaugam si capsunile taiate cubulete si presatrate cu gris(are rolul de a mai retine din siropul capsunilor)
  7. Ungem o forma cu fund detasabil cu unt si turnam compozitia.
  8. Nivelam si coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
  9. Lasam in cuptor pana se rumeneste usor.
  10. Dupa care o scoatem din cuptor si o  lasam sa se raceasca.
  11. Scoatem inelul si o transferam pe un platou.
  12. O ornam cu capsuni si menta si servim .










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************