Budinca de gris cu lapte, capsuni si Green Sugar
Ingrediente:
- 500ml lapte
- 4 pliculete green sugar
- 75g gris
- 1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie
- 2 oua
- 250g capsuni+o lingurita de gris
Mod de preparare:
- Fierbem laptele cu semintele de vanilie, adaugam indulcitorul si grisul in ploaie.
- Amestecam cu telul sa nu se formeze cocoloase.
- Il luam de pe foc cand s-a ingrosat si il lasam sa se raceasca.
- Adaugam eventualele arome si galbenusurile de ou si amestecam bine.
- Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in gris.
- Adaugam si capsunile taiate cubulete si presatrate cu gris(are rolul de a mai retine din siropul capsunilor)
- Ungem o forma cu fund detasabil cu unt si turnam compozitia.
- Nivelam si coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
- Lasam in cuptor pana se rumeneste usor.
- Dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
- Scoatem inelul si o transferam pe un platou.
- O ornam cu capsuni si menta si servim .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************