duminică, 13 martie 2016

Prajitura cu frisca si crema din biscuiti Eugenia




Ingrediente:

Blat:
  •  6 oua 
  • 6 linguri de zahar 
  •  6 linguri de faina 
  •  1 pachetel praf de copt.


Crema:
  • 7 Eugenia (14 bucati de biscuiti cu crema ) 
  • 1 pachet de unt 
  •  2 linguri de cacao 
  •  esenta de rom  
  • 8 linguri de zahar 
  •  1 cana de lapte 
  •  150 gr ciocolata neagra.


Mod de preparare:
Blat:
  1. Batem albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.\
  2. Adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare.
  3. Adaugam galbenusurile frecate iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
  4. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  5. O bagam la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
  6. O lasam la racit in tava.
Crema:
  1. Zdrobim biscuitii intr-un vas si adaugam peste ei laptele cald.
  2. Frecam bine pana biscuitii se inmoaie.
  3. Adaugam cacaoa, esenta de rom si untul mixat spuma cu zaharul pudra.
Asamblare:
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Ungem un blat cu crema de eugenii si punem deasupra cel de al doilea blat.
Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca. Cand e complet topita adaugam 20-25g unt si amestecam pana se incorporeaza tot untul.
Intindem ciocolata topita pe toata suprafata blatului.
Presaram fulgi de ciocolata pe toata suprafata si dam la rece pentru cateva ore.


.

Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************