Prajitura cu frisca si crema din biscuiti Eugenia
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 pachetel praf de copt.
Crema:
- 7 Eugenia (14 bucati de biscuiti cu crema )
- 1 pachet de unt
- 2 linguri de cacao
- esenta de rom
- 8 linguri de zahar
- 1 cana de lapte
- 150 gr ciocolata neagra.
Mod de preparare:
Blat:
- Batem albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.\
- Adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare.
- Adaugam galbenusurile frecate iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- O bagam la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
- O lasam la racit in tava.
- Zdrobim biscuitii intr-un vas si adaugam peste ei laptele cald.
- Frecam bine pana biscuitii se inmoaie.
- Adaugam cacaoa, esenta de rom si untul mixat spuma cu zaharul pudra.
Asamblare:
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Ungem un blat cu crema de eugenii si punem deasupra cel de al doilea blat.
Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca. Cand e complet topita adaugam 20-25g unt si amestecam pana se incorporeaza tot untul.
Intindem ciocolata topita pe toata suprafata blatului.
Presaram fulgi de ciocolata pe toata suprafata si dam la rece pentru cateva ore.
.
Si reteta unde e?
RăspundețiȘtergere