Prajitura Cabana
Ingrediente:
Foi:
- 250 g zahar
- 80 g margarina Rmama Maestro-savoare de unt
- 600 g faina
- 3 linguri miere
- 4 linguri lapte
- 2 oua intregi
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- Crema:
- 2 budinci de vanilie
- 750 ml lapte
- 8 linguri zahar (sau dupa gust)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 g margarina Rama Savoare de unt
Glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- frisca lichida
- fulgi de cocos.
Mod de preparare:
- Amestecam oul cu zaharul , margarina, laptele, mierea si bicarbonatul si punem vasul la bain- marie.
- Amestecam incontinuu pana se ingroasa.
- Luam vasul de pe foc si adaugam faina treptat.
- Scoatem aluatul pe blatul de lucru peste care am presarat faina.,
- Impartim aluatul in 2 parti, iar in una din cele 2 bucati de aluat adaugam 2 linguri de faina si amestecam.
- Din jumatatea alba intindem 3 foi, 2 de aceeasi marime si una mai lata putin.
- Aluatul cu cacao imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.
- Ne apucam de pregatit crema cat se coc si se racesc foile.
- Punem la fiert 600ml lapte.
- Intr-un bol amestecam praful de budinca cu zaharulsi cu restul de lapte
- . Se lasa sa se raceasca, dupa care se mixeaza bine.
- separat batem spuma margarina rama si o incroporam usor in budinca.
- Asamblam prajitura, punem crema pe foia de la baza, dupa care aseazam bete, iar crema si iar bete.
- La sfarsit punem foile lateral si strangem folia de plastic.
- Dam la frigider pentru cateva ore, dupa care ornam acoperisul cu ciocolata topita cu frisca.
- Presaram fulgi de nuca de cocos cat este calda ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************