Prajitura Cabana




Ingrediente:


Foi:

  •  250 g zahar
  •  80 g margarina Rmama Maestro-savoare de unt
  •  600 g faina
  •  3 linguri miere
  •  4 linguri lapte
  •  2 oua intregi
  •  1 lingurita bicarbonat de sodiu


  • Crema:

  • 2 budinci de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama Savoare de unt

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • frisca lichida
  • fulgi de cocos.

Mod de preparare:

  1. Amestecam oul cu zaharul , margarina, laptele, mierea si bicarbonatul si punem vasul la bain- marie.
  2. Amestecam incontinuu pana se ingroasa.
  3. Luam vasul de pe foc si adaugam faina treptat.
  4. Scoatem aluatul pe blatul de lucru peste care am presarat faina., 
  5. Impartim aluatul in 2 parti, iar in una din cele 2 bucati de aluat adaugam 2 linguri de faina si amestecam. 
  6.  Din jumatatea alba  intindem 3 foi, 2 de aceeasi marime si una mai lata putin.
  7. Aluatul cu cacao imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.
  8. Ne apucam de pregatit crema cat se coc si se racesc foile.
  9. Punem la fiert 600ml lapte.
  10. Intr-un bol amestecam praful de budinca cu zaharulsi cu restul de lapte
  11. . Se lasa sa se raceasca,  dupa care se mixeaza bine.
  12. separat batem spuma margarina rama si o incroporam usor in budinca.
  13. Asamblam prajitura, punem crema pe foia de la baza, dupa care aseazam bete, iar crema si iar bete. 
  14. La sfarsit punem foile lateral si strangem folia de plastic.
  15. Dam la frigider pentru cateva ore, dupa care ornam acoperisul cu ciocolata topita cu frisca.
  16. Presaram fulgi de nuca de cocos cat este calda ciocolata.

Comentarii

Postări populare