marți, 17 noiembrie 2015

Mix de paste cu mazăre si bacon







Ingrediente:
  • 200g mix de paste
  • 300g mazare congelata
  • 50g bacon
  • 1ceapa uscata
  • 70g parmezan
  • 1cartof
  • 10g menta
  • 10g busuioc
  • 1 fir ceapa verde
  • 800ml supa de legume
  • 30ml vin alb
  • ulei de masline.

Mod de preparare:
  1. Fierbem mazarea in apa cu sare.
  2. O racim intr-un bol cu apa cu gheata.
  3. O scurgem si o lasam deoparte.
  4. Intr-o oala mai mica punem putin ulei de masline, il lasam sa se incinga dupa care punem ceapa verde si  cartoful taiat felii.
  5. Amestecam si turnam peste legume, vinul alb.
  6. Dupa ce s-a evaporat alcoolul din cratita, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba pana se inmoaie cartoful. 
  7. Punem peste cartof 1/4 din mazarea fiarta si mixam.
  8. Adaugam ulei de masline, sare si piper.
  9. Pentru a obtine o crema foarte fina trecem compozitia printr-o sita fina.
  10. Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa uscata taiata fin impreuna cu baconul taiat cubulete. 
  11. Lasam sa se friga si punem supa peste pana se acopera ingredientele din cratita.
  12. Adaugam pastele si amestecam.
  13. Pastele trebuie fierte al dente.
  14. Luam cratita de pe foc, presaram menta si busuiocul taiate fin.
  15. Punem peste paste o lingura cu crema de mazare,restul de mazare fiarta(3/4), parmezanul si stropim totul cu ulei de masline.
  16. Lasam pastele in cratita pret de cateva minute, dupa care putem monta farfuriile.
Sursa: Antonino Cannavacciuolo


Un comentariu:

  1. Crema de mazare e absolut delicioasa facuta in acest mod.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************