Mix de paste cu mazăre si bacon
Ingrediente:
- 200g mix de paste
- 300g mazare congelata
- 50g bacon
- 1ceapa uscata
- 70g parmezan
- 1cartof
- 10g menta
- 10g busuioc
- 1 fir ceapa verde
- 800ml supa de legume
- 30ml vin alb
- ulei de masline.
Mod de preparare:
- Fierbem mazarea in apa cu sare.
- O racim intr-un bol cu apa cu gheata.
- O scurgem si o lasam deoparte.
- Intr-o oala mai mica punem putin ulei de masline, il lasam sa se incinga dupa care punem ceapa verde si cartoful taiat felii.
- Amestecam si turnam peste legume, vinul alb.
- Dupa ce s-a evaporat alcoolul din cratita, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba pana se inmoaie cartoful.
- Punem peste cartof 1/4 din mazarea fiarta si mixam.
- Adaugam ulei de masline, sare si piper.
- Pentru a obtine o crema foarte fina trecem compozitia printr-o sita fina.
- Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa uscata taiata fin impreuna cu baconul taiat cubulete.
- Lasam sa se friga si punem supa peste pana se acopera ingredientele din cratita.
- Adaugam pastele si amestecam.
- Pastele trebuie fierte al dente.
- Luam cratita de pe foc, presaram menta si busuiocul taiate fin.
- Punem peste paste o lingura cu crema de mazare,restul de mazare fiarta(3/4), parmezanul si stropim totul cu ulei de masline.
- Lasam pastele in cratita pret de cateva minute, dupa care putem monta farfuriile.
Sursa: Antonino Cannavacciuolo
Crema de mazare e absolut delicioasa facuta in acest mod.
RăspundețiȘtergere