vineri, 4 septembrie 2015

Salata de gogonele


Ingrediente:

  • 10 gogonele
  • 1 lingura de sare
  • 1 ceasca de otet
  • 2 cesti apa
  • ulei
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare:
  1. Spalam si feliem gogonelele.
  2. Presaram sare peste el si le amestcam usor.
  3. Le lasam cu sare 24h dupa care le caltim de surplusul de sare si le scurgem.
  4. Amstecam o cescuta de otet cu 2 cescute cu apa si rasturnam solutia peste gogonele.
  5. Le mai lasam 24h dupa care le scurgem foarte bine.
  6. Curatam si zdrobim usturoiul si il punem peste gogonele.
  7. Presaram si patrunjelul tocat si adaugam 2 linguri de ulei.
  8. Amestecam salata si o putem servi.
  9. Se poate pastra foarte bine in borcane inchise ermetic.
  10. Presam foarte bine gogonelele in borcan si punem ulei deasupra.
  11. Se poate folosi pe post de salata sau de muraturi.

2 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************