miercuri, 2 septembrie 2015

Napolitane cu caramel si migdale-provocarea secreta luna august




Luna aceasta gazda Provocarii secrete este D-na Elena. Blogul repartizat este https://vickysrecipes.wordpress.com/.
Multumesc Victoria pentru retetele delicioase. :)

Ingrediente:


Pentru FOI:

  • 1 pachet de foi de napolitane

Crema 

  • 300g zahăr pudră
  • 300g zahăr tos
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 8 gălbenușuri de ouă
  • 300g fulgi de migdale sau nuca
  • 400g unt
  • 1 vârf cuțit de sare



Mod de preparare:


  1. Maruntim cu cutitul fulgii de migdale.
  2. Batem bine galbenusurile cu zaharul pudra si vanilat plus un praf de sare, pana isi schimba culoarea si se topeste zaharul.
  3. Caramelizam zaharul pe foc mic.
  4. Adaugam untul pente zaharul caramelizat si amestecam cu grija, pana caramelul devine omogen.
  5. Adaugam migdalele si amestecam pana se uniformizeaza crema. 
  6. luam de pe foc si turnam incet crema de galbenusuri.
  7. Dupa ce s-a incorporat toata crema de galbenus punem vasul pe foc mic si fierbem pana crema se ingroasa un pic si isi schimba culoarea.
  8. Turnam crema fierbinte pste foi, presam si o lasam cateva ore la temperatura camerei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************