vineri, 17 iulie 2015

Prajitura cu iaurt si gem de piersici

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pachetel praf de copt
Crema:

  • 700 g iaurt 
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar dupa gust(2-3 linguri de zahar praf)
  • 2 plicuri de gelatina
Topping:

  • 1 borcan de 400g cu gem de piersici
  • 2 plicuri tort gelee transparent
Mod de preparare:
Blatul:
  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul.
  2. Adaugam uleiul ca la maioneza.
  3. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
  4. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
  5. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema:

  1. Batem frisca si o lasam deoparte.
  2. Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.
  3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
  4. Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
  5. Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.
  6. Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
  7. Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.
  8. Dam la frigider tava, pentru 2 ore.
  9. Amestecam plicurile de tort gelee cu  100ml apa si punem pe foc. 
  10. Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .
  11. Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
  12. Portionam si servim.

Sursa: http://culinar.bzi.ro/prajitura-cu-iaurt-si-gem-de-piersici-36

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************