joi, 30 iulie 2015

Galuste cu prune


Ingrediente:

  • 500 gr cartofi
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 1 praf sare
  • 0.5kg prune
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 gr unt
  • 150 gr pesmet
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Intr-o tigaie incapatoare  incingem untul dupa care adaugam pesmetul. 
  2. Il lasam sa se rumeneasca amestecand  din cand in cand sa nu se lipeasca.
  3. Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara.
  4. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt inca fierbinti ii pasam.
  5.  Adaugam faina, sarea, grisul, putina scortisoara, 1 plic de zahar vanilat plus oul si amestecam pana obtinem un aluat lipicios.
  6. Scoatem samburii prunelor taindu-le doar pana la jumatate si in locul samburilor adaugan zahar brun amestecat cu scortisoara.
  7. Cu mainile "unse" cu faina, luam o bucata de aluat o modelam in forma de biluta si apoi asezam pruna in mijlocul ei.
  8. Strangem usor la capat ca sa se lipeasca bine aluatul. 
  9. Modelam din nou usor cu palmele ca sa ii dam forma rotunda.
  10. Punem apa la fiert cu un praf de sare.
  11. Scufundam galustele in apa. 
  12. Cand s-au ridicat deasupra sunt gata. 
  13.  Scoatem galustele din apa cu ajutorul unei palete si le dam prin pesmet cat sunt fiebinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************