vineri, 24 iulie 2015

Couscous cu legume


Turnam cateva linguri de ulei la incins intr-o tigaie in care punem apoi ceapa tocata marunt. O calim timp de doua-trei minute, pana cand incepe sa se inmoaie, dupa care adaugam ciupercile maruntite si le lasam la calit inca vreo doua-trei minute, cat sa se inmoaie si ele. Peste ceapa si ciupercile calite punem apoi legumele congelate si le mai calim cinci minute. Din comoditate - sau, pentru a parea mai putin lenes decat sunt - din dorinta de a prepara mai repede mancarea, eu am ales sa folosesc legumele congelate. Insa, daca folosim legume proaspete, va trebui sa le spalam, sa le curatam si sa le taiem bucatele (putem alege orice fel de legume dorim, cam toate sunt bune la cuscus)

Intr-un vas punem un litru de apa la fiert si adaugam un praf de sare si o lingura de ulei pentru a fi siguri ca boabele de cuscus nu se lipesc. In momentul in care apa incepe sa clocotesca punem cuscusul si il lasam la fiert cinci minute. Dupa ce s-a fiert, scotem cuscusul si il punem peste legumele calite (cuscusul nu trebuie scurs foarte bine). Lasam cuscusul sa se prajeasca cateva minute impreuna cu legumele, amestecand din cand in cand, pentru a imprumuta din aroma acestora. La sfarsit, luam cratita de cuscus de pe foc si piperam dupa gust. Cuscusul cu legume este oreteta de post foarte gustoasa, iar la cuscus se poate adauga si patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************