vineri, 10 iulie 2015

Chiftelute de porc cu sos de rosii

































Pentru chiftelute:

1/2 kg carne tocata( vita si porc)
o ceapa
3 catei de usturoi
1 ou
2 linguri cu pesmet
3 linguri cu faina(pentru tavalit chiftelele)
sare
piper
boia iute
marar
Pentru sos:
3 linguri cu pasta de tomate
500 ml supa de pui (legume)
o lingura cu amidon (faina)
o frunza de dafin
o lingurita cu zahar
vegeta
piper
1/2 legatura patrunjel
50 ml ulei
o lingura otet




Mod de preparare
 chiftelute: 
Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. 
Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia.
 Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. 
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc mediu. La jumatate coacerii le intoarcem pe partea cealalta.

sos:

 Punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge 
, adugam pasta de tomate care a fost diluata in 100 ml supa
.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si amidonul (faina) dizolvat. 
Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care adugam chiftelele,condimentele, zaharul si otetul. 
Dupa 5 minute oprim focul si presaram patrunjelul tocat.
Acoperim cratita cu capac si lasam asa cel putin 10 minute

Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************