Musuroi de cartita
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 120g faina
- 120g zahar
- 2 linguri ulei
- 1lingura apa rece
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingura cacao.
Crema:
- 1 plic budinca de vanilie
- 500ml lapte
- 4linguri zahar pudră
- 250ml frisca lichida
- 2-3 banane
- suc de lamaie
- 1 plic de gelatina
- 1 pastaie de vanilie.
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Batem albusurile tare cu zaharul.
- Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula.
- Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula.
- Amestecam faina cu cacaoa si praful. de copt si rasturnam peste compozita de ou.
- Omogenizam si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coacem timp de 20-25 la 180 de grade.
- Facem testul cu scobitoarea si cand iese curata, il scoatem din tava si îl lasam la racit pe un gratar.
- Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet.
- In timp ce budinca fierbe, punem gelatina la inmuiat.
- Cand budinca este gata rasturnam gelatina inmuiata si o lingurita de unt si amestecam.
- Lasam sa se raceasca si in timpul asta batem frisca.
- Amestecam budinca racita cu frișca.
- Taiem blatul in doua pe lung si scobim putin in el cat sa incapa bananele taiate pe jumatate pe orizontală.
- Curatam bananele si le punem in suc de lamaie amestecat cu putina apa, facem lucrul asta sa nu se inegreasca.
- Asezam bananele peste blat si punem crema in asa fel incat sa ii dăm o forma de mușuroi.
- Tapetam prajitura pe toata suprafata cu blatul ramas pe care il maruntim cat mai fin.
- Dam prajitura la rece cateva ore dupa care o putem servi.
Sursa: www.divainbucatarie.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************