Musuroi de cartita







Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 120g faina
  • 120g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1lingura apa rece
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura cacao.
Crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500ml lapte
  • 4linguri zahar pudră
  • 250ml frisca lichida
  • 2-3 banane
  • suc de lamaie
  • 1 plic de gelatina
  • 1 pastaie de vanilie.






Mod de preparare:

  1.  Separam albusurile de galbenusuri.
  2.  Batem albusurile tare cu zaharul.
  3.  Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula.
  4.  Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula.
  5.  Amestecam faina cu cacaoa si praful.  de copt si rasturnam peste compozita de ou.
  6.  Omogenizam si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  7.  Coacem timp de 20-25 la 180 de grade.
  8.  Facem testul cu scobitoarea si cand iese curata, il scoatem din tava si îl lasam la racit pe un gratar.
  9.  Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet.
  10.  In timp ce budinca fierbe, punem gelatina la inmuiat.
  11.  Cand budinca este gata rasturnam gelatina inmuiata si o lingurita de unt si amestecam.
  12.  Lasam sa se raceasca si in timpul asta batem frisca.
  13. Amestecam budinca racita cu frișca.
  14.  Taiem blatul in doua pe lung si scobim putin in el cat sa incapa bananele taiate pe jumatate pe orizontală.
  15.  Curatam bananele si le punem in suc de lamaie amestecat cu putina apa, facem lucrul asta sa nu se inegreasca.
  16. Asezam bananele peste blat si punem crema in asa fel incat sa ii dăm o forma de mușuroi.
  17. Tapetam prajitura pe toata suprafata cu blatul ramas pe care il maruntim cat mai fin.
  18.  Dam prajitura la rece cateva ore dupa care o putem servi.
Sursa: www.divainbucatarie.ro

Comentarii

Postări populare