Tort de ciocolata cu whisky
Crema:
- 500g ciocolata
- 400 ml frisca lichida/smatana dulce
- 100 g unt/margarina la temperatura camerei
- 50ml whisky
Pandispan:
- 10 oua
- 275g faina
- 300g zahar
- 25g cacao
- un varf de cutit de sare
- coaja de lamaie
Sirop:
- 350ml cafea mai slaba
- 3 linguri whisky
- zahar-dupa gust.
Decor:
- 100g ciocolata
- 1 lingurita unt
- 2-3 linguri frisca lichida.
Mod de preparare:
Crema:
- Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea.
- Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
- Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
- Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.
- Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi whisky si o dai la rece pana se intareste mai bine(30 de minute).
Pandispan:
- Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
- Adaugam putin cate putin faina cernuta, amestecata cu cacao si amestecam de jos in sus.
- Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam.
- Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
- Cand e auriu atunci este gata.
- Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
- Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
Ma intereseaza mai mult aroma de cafea decat altceva
Asamblare:
- Il taiem in doua pe lung.
- Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.
- Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
- Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.
- Glazuram cu ciocolata topita 100g cu 2-3 linguri de frisca.
- Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.
- O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************