marți, 5 mai 2015

Mazare cu carne de porc




Ingrediente:

  • 500g carne de porc
  • 1kg de mazare congelata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras/capia
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1-2 lnguri pasta tomate
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • marar/patrunjel.
Mod de preparare:

  1. Taiem carnea cubulete.
  2. Punem uleiul la incins, intr-o cratita si adaugam carnea.
  3. O lasam pana se rumenste usor.
  4. Adaugam peste carne, ceapa, morcovul si ardeiul.
  5. Calim aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Adaugam pasta de tomate si amestecam.
  7. Rasturnam in cratita, mazarea congelata si adaugam putina apa.
  8. Acoperim cratita cu un capac si lasam pe foc pana se decongeleaza mazarea.
  9. Dupa cateva minute(verificam sa fie dezghetata mazarea), acoperim mazarea cu apa si fierbem totul la foc mic, pana este gata carnea.
  10. Verificam sa fie bine fiarta carnea dar si mazarea si potrivim de gust cu sare, piper si boia dulce.
  11. Lasati mancarea sa fiarba si gata, stingeti focul.
  12. Presarati marar/patrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************