Dulceata de nuci verzi
Cu aceasta reteta de dulceata, declar deschis sezonul de conserve:)))).
Sincer, am avut ceva emotii mai ales ca nu mai facusem de cativa ani, dar spre surprinderea mea este delicioasa:). Asa ca nu va speriati de toate operatiunile ce trebuiesc facute, merita!!!!!
A si inca ceva, neaparat manusi de cauciuc, pentru ca altfel o sa va alegeti cu mainile foarte colorate:)))).
Spor la treaba!!!!
- 100 nuci verzi
- 2 lamai
- 1 kg zahar
- 750ml apa
- 2 plicuri zahar vanilat.
Mod de preparare:
- Spalam foarte bine nucile.
- Le curatam de coaja, tot e e verde trebuie sa dispara.
- Pe masura ce le curatam le punem intr-un vas cu apa rece si suc de lamaie.
- Dupa ce am terminat de curatat coaja, le tinem la frigider cel putin 24 de ore, in apa cu lamaie si cu o farfurie deasupra lor sa le tina sub apa.
- Schimbam apa de cateva ori si de fiecare data adaugam suc de lamaie.
- Dupa 24 de ore le spalam cu apa rece, le scurgem bine si le oparim turnand apa clocotita peste ele si le lasam 10 minute.
- Repetam operatia de 3 ori lasandu-le de fiecare data cate 10 minute.
- Dupa cele trei reprize de oparit le spalam iar si le lasam in apa rece, pe care o schimbam de cateva ori, cat timp pregatim siropul.
- Pentru sirop folosim 750 ml apa si 1kg de zahar pe care le punem la fiert la foc mic pana se leaga(aproximativ o ora).
- Scoatem nucile din apa pe un servet de bucatarie sa se scurga de apa si le punem in siropul deja legat.
- Le fierbem pret de 15 minute, dupa care marim un pic flacara si le mai fierbem 15 minute.
- Adaugam sucul de la o lamaie si mai dam cateva clocote.
- Luam vasul de pe foc si adaugam 2 nplicuri de zahar vanilat.
- Amestecam si lasam sa se racoreasca putin.
- Asa calda o punem in borcane curate si sterilizate, strangem bine capacele si le rasturnam cu gura in jos pentru 5 minute sa se sigileze bine.
- Le pastram pentru o zi infasurate in paturi pana se racesc, dupa care le depozitam in camara.
Este delicioasa!!!!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************