joi, 7 mai 2015

Budinca de cozonac


Ingrediente:
  • 1 cozonac
  • 100g unt
  • 100g stafide/visine din dulceata
  • 300ml lapte
  • 3 oua
  • 200ml smantana 
  • 100g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • zahar pudra vanilat.

Mod de pregatire:

  1. Feliem cozonacul.
  2. Ungem fiecare felie cu unt.
  3. Ungem f bine si vasul cu unt si asezam feliile de cozonac pe care eu le-am taiat pe fiecare .in 4 bucati.
  4. Adaugam stafidele sau visinele din dulceata(in cazul meu).
  5. Batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam smantana si latele.
  6. Adaugam si estenta de valilie si amestecam bine.
  7. Turnam compozitia peste cozonac si l lasam 15 minute se se inmoaie cozonacul.
  8. Bagam vasul la cuptor, pntru 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos.
  9. Lasam budinca la racit, dupa care o portionam si o servim pudrata cu zahar sau cu ciocolata topita .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************