Budinca de cozonac
Ingrediente:
- 1 cozonac
- 100g unt
- 100g stafide/visine din dulceata
- 300ml lapte
- 3 oua
- 200ml smantana
- 100g zahar
- 1 esenta de vanilie
- zahar pudra vanilat.
Mod de pregatire:
- Feliem cozonacul.
- Ungem fiecare felie cu unt.
- Ungem f bine si vasul cu unt si asezam feliile de cozonac pe care eu le-am taiat pe fiecare .in 4 bucati.
- Adaugam stafidele sau visinele din dulceata(in cazul meu).
- Batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam smantana si latele.
- Adaugam si estenta de valilie si amestecam bine.
- Turnam compozitia peste cozonac si l lasam 15 minute se se inmoaie cozonacul.
- Bagam vasul la cuptor, pntru 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos.
- Lasam budinca la racit, dupa care o portionam si o servim pudrata cu zahar sau cu ciocolata topita .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************