Pui cu legume si carnati





Ingrediente:
  • 6 pulpe de pui 
  • 6-8 cartofi
  • 1 ceapa rosie 
  • 300g carnati afumati si picanti
  • 200g masline asortate
  •  rozmarin verde
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • zeama stoarsa de la o lamaie 
  • 6-8 catei i de usturoi
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Preincalzim cuptorul.
  2. Curatam si taiem legumele.
  3. Taiem carnatii rondele de 0.5cm.
  4. Intr-o tava mare, punem ulei, dupa care tavalim pulpele de pui si le asezam cu pielea in sus.
  5. Asezonam cu sare si piper.
  6. Asezam langa pui in tava cartofii, carnatii, ceapa si maslinele.
  7. Presaram pe toata suprafata rozmarin,putin patrunjel, usturoiul intreg si acoperim cu hartie de copt.
  8. Lasam tava in cuptorul setat la 220 de grade pentru aproximativ 35 de minute.
  9. Dupa expirarea timpului scoatem tava si stoarcem zeama de la lamaie si mai dam la cuptor 10-15 minute.
  10. Presaram patrunjel verde tocat marunt(facultativ).
  11. Se poate servi cu salata verde.














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe