marți, 24 martie 2015

Prajitura cu gris, mac si portocale








Ingrediente:
  •  4 ouă
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 pahare cu făină
  • 1 pahar cu griş
  • 1  pahar cu  zahăr
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de mac
  • coajă de lămâie rasă
Sirop:
  • 3 pahare de apă
  • 2 pahare de zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie 
  • 1 lingura de coaja de portocala razuita.


Mod de preparare:

  1. Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.
  2.  Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.
  3. Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza volumul.
  4. Adaugam  treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt. 
  5. Turnam  compoziţia într-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).
  6. Punem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura medie pana ce prajitura noastra capata o culoare aurie.
  7. Portionam prajitura cu un cutit bine ascutit.
  8. Turnam siropul racit peste prajitura fierbine, proaspat scoasa din cuptor.
  9. Lasam sa absoarba tot siropul, o dam la rece si servim , nu inainte de a presara nuca de cocos sau fistic maruntit.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************