Icre de fasole




Ingrediente:

  • 400g fasole
  • 2 foi de dafin
  • 50ml apa in care a fiert fasolea
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • zeama de lamaie 
  •  sare
  • piper.


Mod de preparare:

  1. Punem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore.
  2. Fierbem fasolea cu foile de dafin.
  3. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta. 
  4. Eu am pus boabele in blender, impreuna cu 50 de ml de apa in care a fiert fasolea  si cu uleiul.
  5. Le-am zdrobit, am adaugat si suc de lamaie dupa gust.
  6. Potrivim de sare si piper.
  7. Adaugam si 2 linguri de ulei de masline si amestecam.
  8. Taiem ceapa foarte fin si o punem peste fasole.
  9. Amestecam energic si dam la rece cel putin 30 de minute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe