joi, 26 martie 2015

Cremsnit


Ingrediente:
  • 400g foietaj :
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar 
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 250 ml frisca lichida
  • un plic gelatina Dr.Oetker(10 gr.)



Mod de preparare:

  1. Impartim aluatul in doua.
  2. Intindem usor fiecare foaie si o asezam in tava pe hartie de copt.
  3. Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita.
  4. Lasam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste aluatul.
  5. Il lasam la racit.

Crema: 
  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Frecam galbenusurile cu zaharul si cu esenta de vanilie.
  3. Turnam putin cate putin 400ml lapte si amestecam pana se incorporeaza .
  4. Punem vasul pe foc.
  5. Amestecam amidonul cu 100ml de lapte.
  6. Rasturnam amidonul peste galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa compozitita.
  7. Batem frisca si incorporam jumatate din cantitate in crema racita.
  8. Intr-un bol rasturnam plicul de gelatina si turnam apa cat sa acoperim granulele.
  9. Lasam sa se hidrateze 10 minute, dupa care o punem la microunde sau pe baie de abur, pana se dizolva.
  10. Turnam gelatina peste crema, amestecam bine.
  11. Luam o foaie si o asezam in tava pe care am tapetat-o cu folie de plastic.
  12. Peste foaie intindem toata crema de vanilie.
  13. Peste crema intindem frisca ramasa.
  14. Faramitam foarte bine cea de-a doua foaie si o presaram peste prajitura.
  15. Peste fulgii de aluat presaram zahar pudra vanilat.
  16. Dam la rece pentru cateva ore dupa care portionam si servim :).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************