Tort cu crema de lamaie, blat de cacao si mac

 Ingrediente:

Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • 1l lapte
  • 300 g margarina
  • zeama si coaja de la 2 lamaii.


 Blat:

Blat de mac:


  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g mac macinat
  • esenta de vanilie

Blat cu cacao:
  • 3 oua
  • 90g zahar
  • 75g faina
  • 15g cacao.
Mod de preparare:


Mod de preparare crema:


  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Adaugam amidonul si amestecam usor.
  3. Rasturnam laptele peste galbenusuri  si mixam pana la completa omogenizare.
  4. Punem cratita pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa. 
  5. Acoperim crema cu folie alimentara, in felul acesta nu se va forma pojghita iar crema va fi fina.
  6. Lasam sa se raceasca si mixam margarina la temperatura camerei, dupa care adaugam putin cate putin in crema racita si amestecam bine.
  7. La final punem zeama si coaja de lamaie.
Mod de preparare blat cu mac:
  1. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, asemanatoare cu cea de bezea.
  3. Galbenusurile le amestecam cu ulei ca la maioneza.
  4. Adaugam galbenusurile peste albusuri.
  5. Amestecam faina cu macul macinat si cu praful de copt si o incorporam in compozitia de oua.
  6. Amestecam foarte usor cu o lingura de jos in sus.
  7. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 de minute, sau pana ramane scobitoarea curata cand verificam blatul.
  8. Il scoatem din tava si il lasam la racit .
Mod de preparat blatul cu cacao:
  1. Batem ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul.
  2. Le mixam pana isi tripleaza volumul.
  3. Amestecam faina cu cacao si o incorporam usor in amestecul de oua, cu o lingura.
  4. Amestecam de sus in jos.
  5. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem in cuptorul preincalzit la 180grade pentru 20 de minute(aproximativ).

Asamblarea:
  1. Blatul cu cacao il asezam ca baza.
  2. Deasupra lui punem crema de lamaie, o nivelam.
  3. blatul cu mac iese mai gros si il taiem in doua pe lung.
  4. O foaie cu mac o asezam peste crema si presam usor.
  5.  Dupa care ungem foarte bine foaia cu gem din fructe de padure, peste care punem un alt strat de crema si cea de-a doua foaie cu mac.
  6. Pentru ornat putem folosi frisca sau crema de lamaie intinsa in strat subtire peste care radem ciocolata alba sau dupa preferinte.
  7. Eu am preferat frisca de data asta, peste care aam presarat decor colorat din zahar.
  8. Dam la rece pentru cateva ore.




Comentarii

Postări populare