luni, 16 februarie 2015

Orez cu legume si afumatura





Ingrediente:

  • 500g coasta de porc afumata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 1 cutie de rosii in suc de rosii/1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • apa
  • piper
  • cimbru
  • foaie de dafin.
Mod de preparare:
  1. Portionam si spalam coasta de porc.
  2. Curatam si tocam legumele.
  3. Punem intr-o cratita cele 2 linguri de ulei si adaugam bucatile de coasta afumata.
  4. Dupa cateva minute punem si ceapa taiata in cratita, amestecam de cateva ori si adaugam si restul legumelor, taiate dupa bunul plac.:)
  5. Le lasam pe foc pana incep legumele  sa se inmoaie, dupa care adaugam rosiile in suc de rosii/pasta de tomate. 
  6. Lasam 5 minute sa fiarba dupa care adaugam orezul spalat si scurs si completam cu apa calda (~3.5 cani).
  7. Posibil sa nu mai fie nevoie de sare, afumatura in general este destul de sarata.
  8. Condimentam cu piper, cimbru si foaia de dafin.
  9. Dam la cuptor cam 35-40 de minute la foc mic.
  10. Se serveste cald cu muraturi asortate sau cu salata de varza proaspata sau murata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************