Orez cu legume si afumatura
- 500g coasta de porc afumata
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 cana de orez
- 1 cutie de rosii in suc de rosii/1 lingura pasta de tomate
- patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- apa
- piper
- cimbru
- foaie de dafin.
Mod de preparare:
- Portionam si spalam coasta de porc.
- Curatam si tocam legumele.
- Punem intr-o cratita cele 2 linguri de ulei si adaugam bucatile de coasta afumata.
- Dupa cateva minute punem si ceapa taiata in cratita, amestecam de cateva ori si adaugam si restul legumelor, taiate dupa bunul plac.:)
- Le lasam pe foc pana incep legumele sa se inmoaie, dupa care adaugam rosiile in suc de rosii/pasta de tomate.
- Lasam 5 minute sa fiarba dupa care adaugam orezul spalat si scurs si completam cu apa calda (~3.5 cani).
- Posibil sa nu mai fie nevoie de sare, afumatura in general este destul de sarata.
- Condimentam cu piper, cimbru si foaia de dafin.
- Dam la cuptor cam 35-40 de minute la foc mic.
- Se serveste cald cu muraturi asortate sau cu salata de varza proaspata sau murata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************