Prajitura cu mousse de portocale



Ingrediente:
Mousse de portocale:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100ml suc de portocala
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida.

Blat:


  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 3  linguri cacao neagra
  • o cana de faina alba
  • o lingurita praf de copt

Sirop:
  • apa
  • zahar 
  • esenta de portocala.
Glazura:
  • 50ml frisca lichida
  • 100g ciocolata amaruie.




Mod de preparare:

Blat:
  1. Batem albusurile spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar.
  2. Mixam spuma  pana devine bezea.
  3. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana devin crema.
  4. Amestecam faina cu praful de copt si cu cele 3 linguri de cacao.
  5. Rasturnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu o lingura.
  6. Adaugam treptat faina si amestecam usor tot cu lingura.
  7. Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam batatul in tava.
  8. Coacem la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.
  9. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. 

Mousse-ul de portocale:

  1. Mixam galbenusurile  cu zaharul pana se albesc, intr-o craticoare ce se poate pune pe foc. 
  2. Adaugam amidonul si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase.
  3. Fierbem laptele, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus.
  4. Punem craticioara pe foc mic, amestecam continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).
  5. Luam  budinca de pe foc acoperim cu o folie, ca sa evitam formarea pojghitei sio  lasam sa se raceasca.
  6. Punem  gelatina in  sucul  de portocala si o lasam 10 minute, apoi o dizolvam cateva secunde la microunde. 
  7. Adaugam gelatina  in budinca usor racita.
  8. O omogenizam si o dam la rece.
  9. Batem bine frisca si incorporam in ea budinca racita.

Sirop:
  1. Fierbem apa cu zaharul.
  2. Lasam sa se racesca si punem esenta de portocala. 


Glazura:
  1. Punem la incalzit frisca lichida.
  2. Adaugam ciocolata rupta in bucati mici.
  3. Amestecam pana se topeste toata ciocolata.
  4. Punem si margarina si amestecam iar pana la dizolvarea completa.

Asamblare:
  1. Taiem blatul in doua.
  2. Insiropam si intindem mousse-ul pe toata suprafata blatului.
  3. Asezam cea de a doua foaie de blat si insiropam.
  4. Taiem prajitura in bucati potivite si ornam cu glazura de ciocolata.






Comentarii

Postări populare