miercuri, 3 decembrie 2014

Negresa de post



Ingrediente:

Pentru blat:
  • 3 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 100 ml ulei
  •  400 gr gem 
  • 2 linguri de cacao
  • 1cana apă minerală
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  •  coajă rasă de la o portocală
  •  scorţişoară
  •  zahăr vanilat.



Pentru sirop:
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri zahar 
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata-pentru ornat.
Mod de preparare:
  1. Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul.
  2. Amestecam pana  se topeste zaharul.
  3. Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte.
  4. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
  5. Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de minute.
  6. Punem pe foc ingredientele pentru sirop, iar cand incep sa se lege luam vasul de pe foc .
  7. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care turnam deasupra ei siropul.
  8. Presaram nuca macinata pe toata suprafata prajiturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************