Budinca de cascaval

Ingrediente:

  • 400g cascaval
  • 4 oua 
  • 400ml lapte
  • 150g unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • piper
  • sare.

Mod de preparare:

  1. Amestecam faina cu laptele pana se dizolva.
  2. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana.
  3. Adaugam 125g unt si mai lasam pe foc 1 minut.
  4. Batem albusurile spuma tare.
  5. DUpa ce s-a racit sosul de faina, adaugam treptat galbenusurile, jumatate din cascavalul ras, spuna de albusuri, sare si piper.
  6. Ungem cu unt si tapetam cu pesmet o tavasi turnam compozitia.
  7. Presaram si restul de cascaval.
  8. Bagam vasul in cuptorul deja incins.
  9. Lasam circa 25 de minute la foc mediu, pana se rumeneste.
  10. Este excelenta calda dar merge si rece.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant