vineri, 5 decembrie 2014

Budinca de cascaval

Ingrediente:

  • 400g cascaval
  • 4 oua 
  • 400ml lapte
  • 150g unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • piper
  • sare.

Mod de preparare:

  1. Amestecam faina cu laptele pana se dizolva.
  2. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana.
  3. Adaugam 125g unt si mai lasam pe foc 1 minut.
  4. Batem albusurile spuma tare.
  5. DUpa ce s-a racit sosul de faina, adaugam treptat galbenusurile, jumatate din cascavalul ras, spuna de albusuri, sare si piper.
  6. Ungem cu unt si tapetam cu pesmet o tavasi turnam compozitia.
  7. Presaram si restul de cascaval.
  8. Bagam vasul in cuptorul deja incins.
  9. Lasam circa 25 de minute la foc mediu, pana se rumeneste.
  10. Este excelenta calda dar merge si rece.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************