Prajitura cu miere si crema de gris
Ingrediente:
Foi:
Mod de preparare:
Foi:
Foi:
- 1 ou
- 5 linguri lapte
- 50g margarina
- 180g zahar
- 1 lingura bicarbonat de sodiu
- 2 linguri miere
- 400g faina.
Crema:
- 500ml lapte
- 3 linguri gris
- 250g zahar pudra
- 3 linguri suc de lamaie
- 200g unt
- gem de caise sau de prune.
Mod de preparare:
Foi:
- Punem intr-un vas pe baie de aburi urmatoarele: oul, laptele, zaharul, mierea, margarina si bicarbonatul.
- Le fierbem pana devin o pasta spumoasa.
- Lasam compozitia sa se raceasca si adaugam faina si amestecam bine sa se formeze o coca.
- Impartim aluatul in 4 parti si intindem 4 foi pe care le coacem pe fundul tavii, neaparat pe hartie de copt.
Crema:
- Punem la fiert laptele si adaugam grisul in ploaie.
- Amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
- Lasam pe foc pana se ingroasa.
- Cat timp se raceste laptele cu grisul, batem untul spuma cu zaharul pudra.
- Adaugam treptat grisul in unt si tot atunci punem si sucul de lamaie.
- Asamblam prajitura, punand peste prima foaie jumatate din cantitate de crema de gris, urmata de o a doau foaie peste care punem gem de caise .
- Asezam peste gem cea de- a treia foaie peste care punem restul de crema.
- Asezam si ultima foaie si ornam prajitura cu glazura, ciocolata topita, zahar pudra sau cum a m facut eu... cu nimic.:).
Bicarbonatul nu e trecut la ingrediente.
RăspundețiȘtergereMi-a scapat, scuze.Multumesc mult!
Ștergere