Trufe de ciocolata










Ingrediente:

  • 400ml frisca lichida
  • 500g ciocolata amaruie
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 35g unt




Mod de preparare:

  1. Topim ciocolata pe baie de aburi, amestecand din cand in cand.
  2. Intr-un alt vas incalzim frisca lichida.
  3. Punem jumatate din cantitatea  de ciocolata topita peste frisca si  omogenizam.
  4. Adaugam si restul de ciocolata, amestecam pana se incorporeaza toata ciocolata dupa care punem si untul in compozitie si amestecam iar.
  5. Tapetam o tava cu folie de plastic, rasturnam compozitia de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.
  6. Dupa ce s-a intarit, rasturnam ciocolata pe un blat de lucru, tapetat cu cacao si taiem  in ce forme dorim.
  7. Presaram pe fiecare bucata de trufa, cacao si mai dam putin la rece.
  8. Se pot pastra cateva zile la frigider sau o luna la congelator.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe