Trufe de ciocolata
Ingrediente:
- 400ml frisca lichida
- 500g ciocolata amaruie
- 200g ciocolata cu lapte
- 35g unt
Mod de preparare:
- Topim ciocolata pe baie de aburi, amestecand din cand in cand.
- Intr-un alt vas incalzim frisca lichida.
- Punem jumatate din cantitatea de ciocolata topita peste frisca si omogenizam.
- Adaugam si restul de ciocolata, amestecam pana se incorporeaza toata ciocolata dupa care punem si untul in compozitie si amestecam iar.
- Tapetam o tava cu folie de plastic, rasturnam compozitia de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.
- Dupa ce s-a intarit, rasturnam ciocolata pe un blat de lucru, tapetat cu cacao si taiem in ce forme dorim.
- Presaram pe fiecare bucata de trufa, cacao si mai dam putin la rece.
- Se pot pastra cateva zile la frigider sau o luna la congelator.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************