Tarta frangipane cu smochine
Ingrediente:
- 400gr aluat de foietaj
- 75g migdale
- 75gr unt
- 1 ou
- 75gr zahar
- 8-10 smochine
Mod de preparare:
- Lasam aluatul sa se dezghete in frigider.
- Preagatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptorpana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema.
- Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam.
- Adaugam untul la temperatura camerei si oul si mixam iar pana devine omogeana compozitia.
- Asezam aluatul pe hartie de copt, in tava, si intindem frangipane-ul peste aluat.
- Spalam smochinele si le taiem in sferturi.
- Le asezam peste frangipane, presaram un pic de zahar peste smochine si pe marginea aluatului pe care l-am indoit spre centru.
- Radem putina coaja de lamaie si dam la cuptor care trebuie sa fie incins, setat la 180 de grade.
- Este gata cand s-a rumenit usor.
- Mie imi place foietajul mai rumenit si il "uit" putin in cuptor.
- Este foarte buna si calda dar si rece.
- Se poate servi ca atare sau cu inghetata de vanilie sau frisca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************