luni, 29 septembrie 2014

Tarta frangipane cu smochine





Ingrediente:
  • 400gr aluat de foietaj 
  • 75g migdale
  • 75gr unt
  • 1 ou
  • 75gr zahar
  •  8-10 smochine



Mod de preparare:

  1. Lasam aluatul sa se dezghete in frigider.
  2. Preagatim frangipane-ul, punanad  migdalele intr-o tava si o dam la cuptorpana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema.
  3. Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam.
  4. Adaugam untul la temperatura camerei si oul si mixam iar pana devine omogeana compozitia.
  5. Asezam aluatul pe hartie de copt, in tava, si intindem frangipane-ul peste aluat.
  6. Spalam smochinele si le taiem in sferturi. 
  7. Le asezam peste frangipane, presaram un pic de zahar peste smochine si pe marginea aluatului pe care l-am indoit spre centru.
  8. Radem putina coaja de lamaie si dam la cuptor care trebuie sa fie incins, setat la 180 de grade.
  9. Este gata cand s-a rumenit usor.
  10. Mie imi place foietajul mai rumenit si il "uit" putin in cuptor.
  11. Este foarte buna si calda dar si rece.
  12. Se poate servi ca atare sau cu inghetata de vanilie sau frisca.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************