Pasta de rosii si ardei
Ingrediente:
- 3 kg ardei gras
- 1.5 kg rosii
- 2 linguri sare
- piper negru macinat.
- Spalam bine ardeiul gras si rosiile.
- Rosiile le oparim in apa fierbinte, le scoatem din apa fierbinte si le punem intr-un vas cu apa cu gheata, dupa care le decojim
- Curatam ardeiul gras de seminte si ii taiem felii
- Dam apoi rosiile si ardeiul prin masina de tocat sau robot de bucatarie si punem sosul obtinut pe foc timp de o ora si jumatate, de preferat intr-o cratita cu fund mai gros.
- Adaugam sarea si piperul in timp ce fierbe.
- Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
- Luam de pe foc si turnam in borcane sau sticlute curate si imediat le punem si capacele.
- Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************