miercuri, 5 februarie 2014

Paine impletita




Ingrediente:


  •   1 kg făină 
  •   1 lingură de drojdie uscata
  •   1 cană cu apă călduţă
  •   1 linguriţă de zahăr 
  •   1 lingură de sare
  •   3-4 linguri de ulei  



Mod de preparare:

  1. Dizolvam drojdia in putina apa calda si 8 linguri de faina.
  2. Amestecam foarte bine pana face bule.
  3. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam pana isi dubleaza volumul.
  4. Punem faina ramasa intr-un castron, punem maiaua, zaharul, uleiul, sarea si amestecam, apoi turnam apa calda putin cate putin.
  5. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
  6. Il invelim bine si il lasam intr-un loc cald sa creasca.
  7. Presaram faina pe planul de lucru, imparti coca in 2 si fiecare bucata in alte doua bucati.
  8. Formam rulouri din coca pe care le impletim cate 2, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si cu chimen sau sare sau de ce nu cu susan.
  9. Le lasam la crescut  la loc cald, minim 30 de minute.
  10. Le dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ o ora.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************