marți, 28 ianuarie 2014

Gogosi pufoase



Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 100ml lapte
  • 100ml apa
  • 25 gr unt 
  • 25 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat 


Mod de preparare:

  1. Dizolvam drojdia in 50ml de lapte caldut.
  2. Topim zaharul in restul de lapte cu apa, incalzind  usor.
  3. Il lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.
  4. Cernem faina intr-un bol dupa care adaugam drojdia , oul, untul topit, coaja de lamaie, laptele caldut si un praf de sare..
  5. Framantam aluatul foarte bine sa  se omogenizeze.
  6. Adaugam uleiul si mai framantam 10 minute.
  7. Lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, cam o ora.
  8. Pe o suprafata pudrata cu faina intindem o foaie nu foarte groasa(10mm) si taiem gogosile cu un pahar cu un diametru mai mare.
  9. Le salam la cald sa mai creasca cam jumatate de ora dupa care le vom pune la prajit.
  10. Le scoatem din tigaie pe un servetel de hartie ca sa absoarba uleiul in ecces.
  11. Dupa ce se racoresc, le pudram cu zahar pudra vanilat.


Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************