Gogosi pufoase
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 100ml lapte
- 100ml apa
- 25 gr unt
- 25 ml ulei
- 25 gr drojdie
- 1 ou
- 4 linguri cu zahar
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- zahar pudra vanilat
- Dizolvam drojdia in 50ml de lapte caldut.
- Topim zaharul in restul de lapte cu apa, incalzind usor.
- Il lasam sa se racoreasca si adaugam esenta.
- Cernem faina intr-un bol dupa care adaugam drojdia , oul, untul topit, coaja de lamaie, laptele caldut si un praf de sare..
- Framantam aluatul foarte bine sa se omogenizeze.
- Adaugam uleiul si mai framantam 10 minute.
- Lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, cam o ora.
- Pe o suprafata pudrata cu faina intindem o foaie nu foarte groasa(10mm) si taiem gogosile cu un pahar cu un diametru mai mare.
- Le salam la cald sa mai creasca cam jumatate de ora dupa care le vom pune la prajit.
- Le scoatem din tigaie pe un servetel de hartie ca sa absoarba uleiul in ecces.
- Dupa ce se racoresc, le pudram cu zahar pudra vanilat.
Ce frumos arata, numai bune de mancat!
RăspundețiȘtergere